Κρυώνουν τα κατοικίδια;

Κρυώνουν τα κατοικίδια;

Posted in ΓάταΚατοικίδιαΣκύλος

Μπορεί οι locomodo να τραγουδούν το «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ» όμως τόσο εμείς όσο και το κατοικίδιο μας ξέρουμε πως δεν είναι αλήθεια. Και αν αναρωτιέσαι αν κρυώνει το κατοικίδιό σου τότε θα πρέπει να απαντήσεις στην πολλή απλή ερώτηση.

Εσύ κρυώνεις; Αν η απάντηση είναι θετική τότε είναι πολύ πιθανό να κρυώνει και ο σκύλος ή η γάτα σου. Φυσικά και υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν πως σιγά… τα κατοικίδια δεν νιώθουν κρύο καθώς έχουν το τρίχωμά τους το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε εποχική αλλαγή. Και ισχύει εν μέρει για τις νορμάλ θερμοκρασίες. Όταν όμως το θερμόμετρο πέσει αισθητά τότε μπορεί και τα κατοικίδιά μας να το αισθανθούν.

Πως θα το καταλάβουμε λοιπόν ότι το κατοικίδιό μας κρυώνει;

  • Έχει παγωμένα αυτιά και κρύα μύτη. Πως πιάνουμε το μέτωπο των παιδιών να τσεκάρουμε για πυρετό; Ε κάπως έτσι κάνουμε με τα αυτιά και τη μύτη των μικρών μας τετράποδων!
  • Κάνει αργές και νωχελικές κινήσεις. Οι μικροί μας φίλοι είναι τσιγκούνιδες με την ενέργειά τους και όταν κρυώνουν… κάνουν οικονομία. Οπότε αν τους δείτε πιο νωχελικούς από ότι συνήθως να ξέρετε κάτι τρέχει.
  • Έχει τρέμουλο. Εντάξει αν δείτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο να τρέμει τότε σίγουρα κρυώνει. Και πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Πρώτα από όλα ζεσταίνουμε το δωμάτιο που βρίσκεται. Μπορούμε ακόμα να του αγοράσουμε και ένα ζεστό κρεββάτι για να κοιμάται. Φυσικά του φοράμε #ζεστά_ρούχα για μέσα και έξω από το σπίτι.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε το πλήκτρο Enter για αναζήτηση

Καλάθι Αγορών