Κρύο: καιρός για κατοικίδιο;

Κρύο: καιρός για κατοικίδιο;

Posted in ΓάταΚατοικίδιαΣκύλος

“Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα
έρχεται μπόρα και παγωνιά
Στα πόδια μας ζεστή μια θερμοφόρα
κόκκινη κουβέρτα και παλιά περιοδικά”

Αυτά τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος και εμάς ο νους μας πάει αμέσως σε ζεστές κουβέρτες, τζάκι και σε ένα κατοικίδιο να χουχουλιάζει μαζί μας.

Και ναι, ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή να υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο και να ζεστάνουμε το κορμάκι, την καρδούλα του και πιο πολύ την ψυχούλα μας. Είναι όμως και η εποχή να φροντίσουμε το κατοικίδιο ή αν είμαστε μεγάλες καρδιές τα πολλά κατοικίδιά μας προκειμένου όχι μόνο να μην κρυώνουν αλλά και να περάσουν τον χειμώνα όσο πιο όμορφα και πιο ζεστά μπορούν.

Φροντίζουμε λοιπόν:

– Να εξετάσουμε το κατοικίδιό μας από κτηνίατρο τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, και ο ερχομός του χειμώνα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να βεβαιωθούμε ότι είναι όσο το δυνατόν υγιέστερο για να αντιμετωπίσει τις κρύες θερμοκρασίες.

– Να διαθέτουμε ζεστό εξοπλισμό όπως ρούχα , κρεββάτια και κουβέρτες.

– Να έχουμε καλό και πολύ φαγητό. Τώρα είναι η ευκαιρία να στοκάρουμε καμιά θρεπτική ξηρά τροφή ή καμιά απολαυστική κονσερβούλα παραπάνω για να μην τρέχουμε μέσα στο κρύοοοο!

– Να προσέχουμε τις (μακριά από εμάς) αρρώστιες. Εάν δούμε πως το κατοικίδιο μας κλαψουρίζει, έχει ρίγη, φαίνεται ανήσυχο, αδύναμο και νωχελικό, ίσως είναι συμπτώματα υποθερμίας και πρέπει αμέσως να καλέσουμε τον κτηνίατρό μας.

Με πολλή αγάπη για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας θα περάσει εύκολα και ευχάριστα και αυτός ο χειμώνας και εμείς θα τραγουδάμε στο κατοικίδιό μας… “στην πολυθρόνα και για τους δυο μας έχει θέση, κλείσε τις κουρτίνες και πάρε με αγκαλιά”.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε το πλήκτρο Enter για αναζήτηση

Καλάθι Αγορών